Årets första familjedag blev succé på Håsten

Fint väder, mycket folk, hoppborgar, korv och bröd, bin och Bivar, tjo och tjim – och mycket, mycket mer. Ja, årets första familjedag blev en glad succé: - Hoppborgarna och loppisen var roligast, tyckte sexåriga tvillingarna Adrian och William Johansson, som shoppade loss ordentligt på streetloppisen.

Alla besökare verkade ha kul under familjedagen, som också hade miljön i fokus. Här kunde man nämligen passa på att vårstäda i garderober och förråd och slänga eller sälja de prylar man inte längre behöver.

Populärt var också ett nytt inslag för året; att odla själv. Här kunde man lägga jord i en liten kruka och själv välja frön att plantera. Många är de som nu tittar på sina krukor, vattnar och väntar att något ska växa upp.

Kungskupan på plats

Förutom Bivar, som skuttade omkring på området, fanns även Kungskupan med Anna och Roger Olsson på plats, för att visa upp bin och berätta om dem:

- Det tyckte pojkarna var väldigt intressant, berättar Adrians och Williams mamma, Sara. Mest spännande var nog att de kunde se när ett bi föddes bakom glasrutan och hur honungen blir till. Och så fick de ju smaka på honung som de älskar. Och ännu roligare blev det när de fick veta att honungen kommer från bin på just Håsten. Tror det smakade ännu bättre efter det.

Shoppade loss på leksaker

Adrian och William hade sällskap av massor av andra barn vid brand- och polisbilen. Så kul att få sitta in och prova tyckte alla. Men streetloppisen tog kanske ändå priset sedan pojkarna hoppat sig trötta i hoppborgarna.

- De köpte en massa olika grejor, som robotar, spindlar och annat. Riktiga fynd, sa mamma Sara, som tyckte att familjen hade haft väldigt roligt och att man fått så mycket alldeles gratis!

Familjedag med streetloppis på Sörse den 3 juni

Och den 3 juni är det dags för en favorit i repris – denna gången på Sörse. Aktiviteter för stora och små, men givetvis en streetloppis den här gången också. Läs mer om dagen och hur du går tillväga för att anmäla dig här.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter

Mauris rhoncus magna

Praesent et facilisis tellus. Aenean interdum, mi in accumsan fringilla, nisl n3isi mollis dolor, ac porta quam ante nec tortor.