Leonard fyllde 8 – men ville inte missa familjedagen på Sörse

Familjedagen på Sörse blev en fest för hela familjen. Grannar, vänner och kompisar umgicks, shoppade loss på streetloppisen, slog runt i hoppborgarna, blev ansiktsmålade, åt korv med bröd och mycket annat: - Vi hade jätteroligt och ville absolut inte missa familjedagen, sa Lindita Loka, som även hann med att fixa födelsedagskalas åt sonen Leonard, 8.

Varbergs Bostads familjedag hade än en gång tur med vädret och alla besökarna kunde glatt ta del av det laddade programmet; innebandy, fiskedamm, tipspromenad, korvgrillning och mycket mer. Nytt för i år var prova-på-aktiviteten att odla själv. Alla fick en liten kruka jord och därefter fick man välja de frön man ville. Sen var det bara att vänta. Spännande tyckte många!

Årets streetloppis lockade med allt från kläder till leksaker och annat som behövde nya ägare. Lindita och hennes väninna, Linda Karlsson Johbarn, hade fixat var sitt bord intill varandra.

- Leonard och jag hade bara leksaker, men Linda och hennes son Wilson hade lite blandat till försäljning. Jag tror det gick bra för oss båda, skrattar Lindita, som efter streetloppisen skyndade hem för att grilla till Leonards födelsedagsfest. Han fyllde nämligen åtta år denna dag.

- Vi har varit på familjedagar tidigare och det är alltid så trevligt. Att få träffa grannar och få nya vänner. Det är mycket generöst av Varbergs Bostad att bjuda på allt detta.

Och även om streetloppisen tog sin tid kunde både Leonard och Wilson och deras mammor myllra omkring och umgås med alla kompisar och trevliga grannar.

- Hoppborgen var nog det roligaste, tyckte Wilson.

- Wilson var nog mest fokuserad på och uppfylld av sin roll som försäljare. Och vi fick faktiskt sålt en del, skrattade mamma Linda. Vi hade jättetrevligt och hoppas att det blir flera familjedagar!

Och mitt i allt detta skuttade kramgoe Bivar omkring till barnens jubel.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter