Hård men kul WIC-träning för eleverna på Almers skola

Strax innan maj övergick i juni blev det dags för elever på Almers skola, årskurs fyra och fem, att träna innebandy med idolerna i WIC.

- De var helt slut, men de tyckte det var jättekul, säger Julia Johansson, som tillsammans med kollegan August Wallin stöttade de 32 utpumpade eleverna efteråt.

Varbergs Bostad samarbete med lokala idrottsklubbar ger ungdomar chansen att prova på olika idrotter. De får träffa kända idrottsprofiler och inspireras att själva utveckla ett idrottsintresse och en aktiv fritid. Nu kom turen till Almers skola och där var det inte svårt att fylla de 32 platser som stod till förfogande.

- Intresset var stort. Vi lottade bland fyrorna och femmorna och faktiskt blev det nästan lika många killar som tjejer. Ganska många av eleverna hade redan provat på innebandy och hade med sig egna klubbor, glasögon och sådant man behöver, berättar Julia, som själv fick hoppa in i målet vid något tillfälle.

- Jag har spelat innebandy i yngre år och det är ju fortfarande kul.

Först handlade det om träning tillsammans med WIC-idolerna Markus Berntsson, Jesper Larsson, Stina Johansson och Clara Lindberg. Teknik, dribbla, skjuta. Full fart! En gång till! Tempo, tempo! Match och straffar.

- Det var flera elever som aldrig spelat innebandy. De hade tyckt det verkade tråkigt, men nu var det flera som ville börja, berättar Julia, som berömde både WIC och Varbergs Bostad för ett bra arrangemang, som avslutades med korv med bröd och läsk.

-   Alla var så nöjda. Vi hade jättetrevligt!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter