Publikrekord för Bua IF under derbymatchen

Väröbacka vann derbyt mot Bua med 1–3. Varbergs Bostad var på plats med en massiv insats som matchvärd.

- Vi har fortfarande möjlighet att gå upp och det positiva var ju att vi slog publikrekord med över 300 personer under en trots allt mycket trevlig kväll, sade Buas Janne Engblom efteråt.

En vinst mot Väröbacka hade kunnat säkra ett avancemang för Bua till serie fyra. Men än återstår fyra matcher, så möjligheten kvarstår. Laget fick dock spela inför rekordpubliken, över 300 personer, som njöt av det fantastiska vädret och Team Varbergs Bostads insatser som matchvärd:

- Vi bjöd på entrén så alla fick en biljett som innebar god fika i form av en dryck, kaffe och bulle. En lott kunde man också få och där lottades sedan ut 15 fina priser till besökarna. Det var bra tryck från första stund, berättar Beatrice Gunnarsson, som tillsammans med Oliwia Johansson, Sanna Thorsson och Annika Thunelv såg till att allt flöt på som det skulle under kvällen.

Publiken levde med och hejade fram allt vad det gick. Stämningen var god och även om matchen inte utföll till hemmalagets favör, märktes det att många tog chansen att bara umgås med grannar och vänner.

I halvlek fortsatte fotbollsspelet när ett 20-tal glada barn deltog i en strafftävling, med priser till alla. Naturligtvis surrade även Varbergs Bostads kramgoa maskot Bivar omkring, dansade och hoppade till allas förtjusning.

Till sist utsågs matchens lirare av matchvärden, Varbergs Bostad, representerad av Beatrice och Oliwia, som delade ut priset till Niklas Hansson i Bua IF och David Ernarsson i Väröbacka.

Matchvärdskapet är ett led i det samarbete som Varbergs Bostad har med lokala idrottsföreningar, för att kunna erbjuda ungdomar i kommunen möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter