Höstlovet är här. Och likaså Rys och Mys!

Under tio dagar förvandlas Varberg till en förtrollad plats fylld av skimrande ljus och spännande ljud. Lite rysligt och väldigt mysigt, tycker vi på Varbergs Bostad som får vara en del av allt det roliga.

– Nu är Rys och mys invigt med ett magiskt disco, effektfull dansuppvisning, sprakande eldshow och ansiktsmålning i fullmånens sken, berättar Julia Josander på Varbergs Bostad.

När skymningen föll i fredags tändes belysningen upp. Den populära invigningen på Varbergs torg är startskottet på tio dagars höstlovsaktiviteter.
– Äntligen Rys och Mys! Kanske var det rekordmånga barn och familjer som kommit till torget för att dansa på utomhusdiscot och få en ansiktsmålning. Det var så kul att se alla glada och utklädda barn som förvandlades till Spiderman, skelett, spöken och fjärilar av våra duktiga ansiktsmålare.

Ljuspromenader i mörkret

Rys och Mys är en ljusupplevelse utomhus för barnfamiljer, där besökarna vandrar omkring mellan olika ljusinstallationer i centrala Varberg. De historiska miljöerna runt Varbergs fästning och det gamla stenbrottet kan bli både lite läskiga och lite mysiga med bilder, skuggor och mönster under de mörka höstkvällarna. Rys och Mys är gratis att besöka och pågår hela höstlovet.

Tiotusentals besökare

Prisbelönta Rys och Mys arrangeras för fjärde året och lockar tiotusentals besökare.
– Det är härligt att se alla utklädda föräldrar och barn som leker och har kul tillsammans. Evenemanget lyser upp i höstmörkret och lockar massor av varbergsbor, men är också ett fantastiskt sätt att visa upp vår stad och våra historiska miljöer för besökare utifrån, säger Lina Berntsson på näringslivs- och destinationskontoret, Varbergs kommun.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter