Hur kul är det med två timmars fotbollsträning utomhus i ösregn? Jättekul!

– Det är ju inte varje dag man får chansen att träna med A-lagsspelare i Varbergs BoIS. Vi hade jättestora förväntningar på den här dagen och det blev lika kul som vi hade hoppats på, säger Caroline Olofsson som är lärare i klass 6:1 på Påskbergsskolan.

Höga knän och mycket skratt

Varbergs Bostad samarbetar med lokala idrottsklubbar för att ge ungdomar chansen att prova på olika aktiviteter. Den här ruggiga höstdagen var det 29 förväntansfulla tolv- och trettonåringar som fick träna fotboll tillsammans med idolerna i Varbergs BoIS. Mittbacken Hampus Zackrisson, med nummer 3 på den grönsvarta tröjan, berättar om upplägget för träningen på Påskbergsvallen.

– Vi körde uppvärmningen ungefär på samma sätt som vi kör i A-truppen. Höga knän och andra rörelseövningar för att få upp värmen. Sedan körde vi passningskvadraten och andra passningsövningar, vi tränade skott och därefter blev det lite match där vi spelade i åtta mot åtta-lag och mötte varandra. Jag hoppas att alla hade kul och blev lite svettiga, säger Hampus.

Efteråt samlades hela gänget för att fika – inomhus.

– Träningen var jättekul och efteråt fick de dessutom chansen att prata lite fotboll med riktiga proffs. Som klassens lärare är jag också så imponerad av hur bra och pedagogiskt de kunde leda gruppen och se till så att alla hade det bra. Alla var supernöjda, trots att tröjorna var mer blöta av regnet än av svett, säger Caroline Olofsson.

Fotbollsglädje i föreningslivet

För Varbergs BoIS är samarbetet med Varbergs Bostad ett sätt att nå ut med fotbollsglädje.

– Vi är glada över att få vara med och göra någonting för stans ungdomar, att skapa intresse för fotboll och oss som förening, säger Hampus Zackrisson.

Det finns hur många fördelar som helst med att röra på kroppen, särskilt för barn och ungdomar, säger Caroline Olofsson.

– Man koncentrerar sig bättre, sover bättre, stärker muskler, skelett och hela kroppen. Men den sociala delen med att vara en del av något – en förening eller ett lag är jätteviktigt för att man ska må bra. Skolan är ju ett socialt sammanhang, men man behöver ju flera. Även på fritiden.

- För oss är arbetet med den sociala hållbarheten viktig. Samarbetet med idrottsföreningarna är ett väl fungerande exempel på hur vi kan bidra till att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. Något som ligger oss på Varbergs Bostad varmt om hjärtat, säger Beatrice Gunnarsson på Varbergs Bostad.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter