Ett fyrfaldigt leve för Anna-Gretha som fyllt 100 år!

Varbergs Bostad fick äran att uppvakta vår hedershyresgäst Anna-Gretha Westerlund som fyllt 100 år. Vi passade också på att ställa några frågor till jubilaren som bott i sin lägenhet på Krabbes väg i 73 år.

Hur firade du den stora dagen?
Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, för jag ramlade och fick åka till sjukhuset. Men det har ju gått över och vi firade efteråt, många gånger! Det blev kaffe, kakor och tårta. Först med min dotter och hennes familj på lördagen och sedan på söndagen med min son och hans familj – och mitt barnbarn som var hemma från Amerika. Det blev kaffe, kakor och tårta.

Fick du telegram från Kungen?
– Oh ja! Det stod grattis på 100-årsdagen!

Tänk att du varit hyresgäst hos Varbergs Bostad så länge!
– Ja, det är länge! Vi flyttade hit i oktober 1950, jag och mina barn. Då var jag änka och hade bott hemma hos mina föräldrar, så jag var glad över lägenheten. Det minns jag. Nu har jag bott här i samma lägenhet i 73 år. Vi har många minnen härifrån, men jag kan inte säga vilket mitt bästa minne är.

Vad tycker du om att göra nu för tiden?
– Jag tycker om lite av varje, jag stickar mycket och löser korsord, tittar på tv och nickar till en liten stund då och då.

Under ditt liv så har många uppfinningar förändrat vardagen, som radio och tv, tvättmaskinen, mobiltelefoner och annat. Vad har betytt mest för dig?
– Det blir mycket tvätt när man har barn, så jag säger tvättmaskinen. När tvättmaskinen kom så slapp jag att tvätta för hand och koka tvätten i en gryta. Det var ett hårt arbete.

Vad är ditt tips för att uppnå en så aktningsvärd ålder som 100 år?
– Ja du, det vet jag inte. Jag har inte gjort något särskilt, så det ligger nog i generna. Min faster blev 107 år och min kusin blev nästan 103 år.

Har du något råd till dagens unga människor?
– Det första jag tänker på är att de ska sluta stressa! Ägna tid åt att vara utomhus, röra på kroppen och umgås med sina vänner. Ta vara på livet och ha roligt, det är viktigt!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter