Finns det något juligare än marknaden i Bua?

Vad ger mest och härligast julkänsla? Gnistrande snö och bjällerklang? Juldekorationerna i New York? Tomtens renar i Rovaniemi? Varbergs Bostad säger Buas julmarknad med en genuint varm gemenskap där ortsborna strömmade till, kramades och hade kul, doften av glögg, hemgjort och virkat, julmusten och den generösa bjud-julmaten, körsången, granen med ljusen, tomten med paketen och alla glada barn.

Och tänk, vi fick en liten pratstund med självaste tomten Lars-Erik!

Hur gammal är tomten?
– 54 år eller flera hundra år. Någonstans där.

Hur kom du hit till julmarknaden?
– Det är ju töväder nu och då passar det inte med släde. Så jag tog firmabilen, faktiskt.

Vad tycker du om Bua?
– Här är så mysigt och det var roligt att träffa alla barn. Det var kanske 40-50 barn som kom fram till mig och ville hälsa. Några var lite blyga, men det är ju inte så konstigt för vi ses ju bara en gång om året. Men alla barn var glada och snälla och fick ett litet paket.

Vad blir årets julklapp?
– De flesta vuxna önskar sig antingen en airfryer eller att räntan går ner. Barnen är kloka och önskar sig att familjen får vara friska och må bra. Något som alla önskar sig är fred på jorden, eller hur?

Tack till Varbergs Bostads tomte! Tack också till alla som var med och gjorde julmarknaden så mysig; Bua IF, Buas Framtid, ICA, kören Tonsvalan, hantverkare, knallar och alla ni andra. God jul!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter