Premiärvisning av 80 lägenheter på Kattegattsvägen – och en magnifik utsikt

Stämningen vibrerade i den kalla vinterluften när nästan 200 personer samlats för visning av 80 nyproducerade lägenheter på Kattegattsvägen på Sörse. Julia Josander var en i teamet från Varbergs Bostad som hälsade alla välkomna.

– Det är en stor dag idag och fantastiskt kul att så många kommit för att mäta upp, kolla av och känna in känslan i sin nya lägenhet.

Bra läge och stort intresse

80 nybyggda bostäder i ett modernt passivhus, solpaneler på taket, gröna sedumtak, inspirerande utemiljöer och en fantastisk utsikt över fästningen och Kattegatt från de övre våningarna. Ett till fyra rum och kök med det bästa som Varberg har att erbjuda runt knuten – havet och naturen. Intresset för nyproduktionen på Kattegattsvägen har varit stort och idag var det äntligen dags för visning för de som tecknat kontrakt.

– Barnfamiljer, singlar, par, äldre och yngre – det var så roligt att få möta hyresgästerna. Och deras familjer, kompisar och andra som de hade med sig för att titta på sin nya bostad. Det här kommer att bli ett trevligt litet kvarter med härliga hyresgäster, säger Julia Josander på Varbergs Bostad.

Familjen flyttar till lugna gatan

Välkomna till Varberg säger vi till John Amnesgård, hans fru Emilia Sjöstrand och barnen som är 3, 6 och 8 år. Vad ser ni fram emot när ni snart lämnar Göteborg för Kattegattsvägen?

– Så fort vi rullar in i Halland känner vi ett stort lugn i kroppen, som vi inte har där vi bor nu. Med lite mindre barn, som vi har, så känner vi att här kan vi leva på ett lite annat sätt. Vi har längtat i flera år nu och ser fram emot småstadslunken, att det är lite lugnare men ändå finns fullt av aktiviteter och bra skolor i närheten. Sörse är ett lugnt och fint område som vi gillar och det var fantastiskt att få se lägenheten.

Vad var det bästa med er nya bostad?
– Det är en stor skillnad mot den femtiotalsstandard som vi är vana vid. Här är det nytt, modernt och det känns som att ”här har någon tänkt till”. Allt från takhöjd och fönster, isolering och ventilation, till säkerhetssystem och – ja, allt var perfekt. Min fru gillade badrummet och den sköna arbetsbänken över tvättmaskin och torktumlare som gör enkelt att vika tvätt. För mig, som gärna vill kalla mig själv för amatörkock, var köket en dröm med varmluftsugn och induktionshäll. Barnen var mest bara glada och sprang ut och in till sina blivande rum och kände känslan. Här kommer vi att trivas och bo länge, säger John Amnesgård.

Härliga solnedgångar för Kerstin

– Solnedgången här, det blir fint det! Balkongen är stor och med fantastisk utsikt långt ut över havet. Lägenheten är en tvårummare som är ljus och öppen, gott om utrymme i badrummet, allt är nytt och fint. Det är också kul med lite liv och rörelse, de nya grannarna och att det är lite åldersskillnad. Massor av familjer och barn, inte bara människor i min egen ålder. Idag bor jag i ett trygghetsboende för oss som är 70+ och det är Varbergs Bostad som är hyresvärd där också. Jag trivs jättebra där också, men det nya läget närmare havet är precis vad jag önskat. Mina pojkar som var med på visningen var nästan lite avundsjuka, men såklart glada för min skull, säger Kerstin Forsman.

Paret som fick se drömbostaden – äntligen

Boel och Sören Holmqvist flyttar från 143 till 75 fräscha kvadratmeter. Idag fick de se sin nya drömbostad i verkligheten. Hur var känslan när ni åkte upp med hissen till sjätte våningen?

– Det var spännande! Vi har längtat och väntat! Lägenheten var precis så bra som vi hade hoppats på, men utsikten var nog ännu bättre än vad vi hade trott. Sol från förmiddag och hela dagen tills man ser den gå ner i havet. Det är något alldeles speciellt med att få flytta in i en bostad där ingen har bott innan. Lägenheten är så ljus, fin och fräsch. Vi gick runt och kikade på rummen och planlösningen, mätte upp för att se om vårt 240 liters akvarium får plats i vardagsrummet. Det fick det! Däremot hade vi varit lite för optimistiska med skinnsoffan, så den får sonen ta över. Köket var också helt suveränt, så ljust och välplanerat och med utsikt över fotbollsplanen när Varbergs BoIS spelar – om man har en liten kikare.

Mellan 26 februari och 1 mars är det inflyttning på Kattegattsvägen och samtliga lägenheter är i dagsläget uthyrda. Stort lycka till allihop och välkomna till Kattegattsvägen och Varbergs Bostad!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter