Buaskolans elever fick träna innebandy med Superligans spelare

Rörelse, energi och glädje dominerade när nitton elever från årskurs 4 på Buaskolan genomförde en intensiv innebandyträning som Varbergs Bostad anordnade tillsammans med elitspelarna i Warbergs IC herr- och damlag.
– Vi körde teknik, tränade handledsskott, slagskott, dragskott och så blev det lite matchspel. Vi hade jättekul, säger Zeb Johnsson som spelar som back.

Träning med superspelarna

Warbergs IC har numera två lag i Svenska Superligan, SSL. Damlaget är stabilt etablerade i högsta serien och herrlaget avancerade till Superligan under våren. Grattis! Hur känns det?

– Tack! För mig är det en barndomsdröm att få spela i högsta ligan med min moderklubb. Jag tror att jag var 5-6 år och började spela innebandy i Håstensskolans idrottshall. Jag kommer ihåg hur kul det var när man fick träffa spelare i herrlaget, säger Zeb Johnson. Därför känns det kul att ge tillbaka och få träffa och träna med ungdomarna från Buaskolan. Det var jättekul och alla var jätteduktiga.

Rörelseglädje var ordet

Ja, det var ett taggat gäng som kom till Sparbanken Wictory Center för gemensam träning med idolerna i WIC. Stina Johansson, Hilma Ahnlund, Filip Holmer och Zeb Johnsson från herr- och damlaget höll i träningen. Efteråt bjöds det på fika och eftersnack.

– Rörelseglädje var ordet för dagen! Och kanske har det aldrig skrivits så många autografer på så kort tid som efter dagens träning. För oss är det ett kvitto på att vårt samarbete med lokala idrottsklubbar fungerar precis som det ska, säger Beatrice Gunnarsson på Varbergs Bostad. Att bidra till en aktiv och rolig fritid för unga människor är en viktig och positiv del i vårt sociala hållbarhetsarbete.

Hoppas på förstärkning

Även för Warbergs IC är det viktigt att få träffa kommande generationer av innebandyspelare.

– Min känsla är att samarbetet med Varbergs Bostad är viktigt. Vi får möjlighet att träffa unga spelare, förhoppningsvis väcka intresset för innebandy och vår förening. WIC har en stor ungdomsverksamhet för alla med blått hjärta och som vill vara med och ha kul, säger Zeb Johnsson.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter