Helgens happening: Håstens familjedag!

Tack alla ni som kom och umgicks med oss och grannarna under en ljuvlig förmiddag! Solen strålade och maskoten Bivar kom med godisregn. Det var streetloppis blandat med korvgrillning, fiskdamm, fotboll och hoppborgar, tipspromenad och blomsterodling – och så massor av glada hyresgäster såklart. Allt blev precis så härligt som vi hoppades på, säger Oliwia Johansson på Varbergs Bostad.

Från klockan 10 och fram till 14 strömmade familjer, grannar och kompisar till lekplatsen vid Smålandsgatan för att umgås och ha roligt tillsammans. Vid ett av loppisborden träffar vi på Lena Molander, Anki Martinsson och Moa Martinsson.

– Vi tyckte att det var en mysig idé att vara med idag. Det är ju familjedag och vi är mormor, mamma och dotter! Vi säljer lite blandade saker från oss alla tre. Jag sålde kläder som bara hängde i garderoben, som någon annan får glädje av nu. Återvinning är ju bra för miljön också! Porslin, glas, vaser och mormors pärlsmycken var också populära. Loppis har en speciell plats i mitt hjärta. Mamma och mormor har hållit på med det här sedan jag var liten, men det här var första gången jag är med och säljer egna saker. Familjedagen är ett bra initiativ för att få folk att samlas och umgås. Vi är supernöjda, säger Moa Martinsson.

Varbergs Bostad arrangerar familjedagarna där alla är välkomna, stora som små. Vi bjuder även in våra samarbetspartners, som Räddningstjänsten med sin brandbil, Bikupan med sin spännande kunskap om bin och lokala idrottsföreningar som bidrar till feststämningen.

– För oss är det viktigt att närvara i våra bostadsområden och att träffa våra hyresgäster. Familjedagen är också en mötesplats där alla är välkomna att ha kul och umgås med sina grannar. Några hängde kvar på picknickfiltar i skuggan, även när vi packat ihop för dagen, säger Oliwia Johansson på Varbergs Bostad.

Den 15 juni bjuder vi in till en familjedag med samma tema på Sörse och i höst – den 7 september – finns vi på Brunnsberg. Välkomna!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter