Tack Sörse! Vilken härlig familjedag vi fick!

Sörseborna strömmade till och gjorde familjedagen till en fest. Uppemot åttahundra glada barn och vuxna kom och åt korv, spelade fotboll och handboll, gick tipspromenad, lekte och hoppade i hoppborgen, fick fina ansiktsmålningar, fyndade på streetloppisen och hade kul tillsammans med oss!

En av familjerna som hade en fin dag var Jimmy, Johanna och barnen Joel som är sex år och Erik som är tio månader. Vad var roligast? Berätta!

– Vi var här hela familjen tillsammans med svärmor. Det är faktiskt femte året vi besöker familjedagen på Sörse. Min son Joel och hans kusiner hoppade hoppborg och lekte. Vi planterade sockerärter, tittade på bin och provsmakade honung. Räddningstjänsten var på plats och brandmännen minglade runt på området – det var kul! De berättade om sitt jobb och sina redskap och barnen fick klättra upp i brandbilen. Själv tyckte jag att det bästa var att bara titta på folk, träffa grannar och vänner, berättar mamma Johanna.

Poppis loppis

Ansiktsmålning, korvgrillning och maskoten Bivars godisregn var andra populära höjdpunkter under dagen. Men vår loppis var också riktigt poppis. Tjugofyra loppisbord hade bokats och fyllts med porslin, kläder, leksaker och andra fina fynd. Second hand är en bra sak för både plånbok och miljön, tycker både vi och våra hyresgäster.

Hopp och lek

För alla oss med spring i benen blev det fotboll, dribblingar och skott tillsammans med spelare från Varbergs BoIS. Och även hoppskott, skutt och handbollslek med HK Varberg. Vi uppskattar verkligen samarbetet med våra lokala idrottsföreningar!

Social fullträff

Johanna, Jimmy och barnen, som bor i en trerummare på Sörsedammsvägen, uppskattar familjedagen och vad den gör för gemenskapen på Sörse.

– Jag tror att den är viktigt för grannsämjan, man lär känna varandra och får ett socialt utbyte. Om det är några nya som just flyttat in, så är det en bra chans att lära känna oss andra som redan bor här. Så jag tror det är väldigt viktigt att hålla i gång familjedagarna i bostadsområdet även i framtiden. Den betyder mycket för oss som bor här, säger Johanna.

Vi fick en pratstund om utemiljöer

Familjedagen var också ett perfekt tillfälle för oss att rådfråga våra hyresgäster om hur vi bäst kan utveckla utemiljöer och gårdar när vi renoverar våra fastigheter på Sörse, berättar Paula Wiik som är projektledare och fastighetsingenjör på Varbergs Bostad.

– Många var nöjda redan nu och det är positivt. Men vi fick in härliga förslag på vad barn tycker är roligt och var de tycker om att leka. De fick rita sin drömlekplats och där finns rutschbanor, snurrgungor och studsmattor. Vi fick också förslag på vind- och väderskydd, cykelförråd och mysiga grillplatser. Någon önskade sig en pool! Det sistnämnda kan jag nog dessvärre inte lova. Men vi är så tacksamma för alla fina idéer och att så många kom och pratade med oss, säger Paula.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter