Härlig happening: Bivar delade ut hundra vattenflaskor till barnen på förskolan

Nu är det äntligen sommar och barnen på Bumerangens förskola är ute och leker för fulla muggar.
– Då är det viktigt att fylla på med vatten för att må bra, säger maskoten Bivar som hälsade på och delade ut vattenflaskor från Varbergs Bostad till hundra glada barn på förskolan.

Bumerangen ligger på Brunnsberg och många av barnen på förskolan bor i Varbergs Bostads lägenheter i området. Den här sommardagen hade vår maskot Bivar surrat i väg till förskolan med fler än hundra vattenflaskor. Emma Torstensson som är rektor för förskolan var glad för besöket. Men gladast av alla var alla barn!

– Det blev en härlig happening! Vi har just haft sommaravslutning så det hängde ballonger ute och det var extra festligt när Bivar kom. Barnen ville visa sina lekmiljöer utomhus och tog Bivar i handen för att berätta om allt. De lotsade från den ena gården till nästa, där fler barn väntade och så vidare till nästa – där ännu fler väntade. Det var nog hundra barn totalt som klappade och kramade den fina maskoten, säger rektorn Emma.

Viktigt med vatten för både barn och bin

Bivar själv var glad och lite omtumlad efter det härliga besöket på förskolan med alla barn. Och nöjd med att få dela ut vattenflaskorna. Det är viktigt att fylla på med vatten!
– Barnen var glada för att jag kom, jag fick massor av kramar och de var supergoa mot mig. Vi dansade också en liten stund. Det är jätteviktigt att dricka vatten, särskilt när det är varmt ute. Annars kan man bli trött och få ont i huvudet, berättar Bivar.

Och visst behöver bin också dricka vatten, precis som människor? Men de dricker inte ur vattenflaskor väl?
– Bin dricker vatten som har samlats på blad till exempel. Och om människor är snälla och gör lite vattenpölar som bin kan dricka ur, så blir bin jätteglada. Men barn ska ju dricka ur vattenflaskor. Och det var ju det jag kom med till alla barn. De blev glada, men mest ville de kramas och dansa med mig!

Ett välkommet bidrag till förskolan

Varbergs Bostads sponsring med vattenflaskorna betyder mycket för förskolan, berättar Emma Torstensson som är rektor.
– Vi är så tacksamma för vattenflaskorna och besöket. Nu under sommarperioden är det superviktigt för barnen att fylla på med vatten kontinuerligt. Att vi fick sponsrade vattenflaskor från Varbergs Bostad betyder att jag som rektor slipper att lägga en ganska stor del av min budget på vattenflaskor och istället lägga pengarna på lekmaterial. Tack så mycket!

Varbergs Bostads Beatrice Gunnarsson håller med om att initiativet var väldigt lyckat:
– Att överraska barnen är roligt tycker vi! I år fick vi fråga om vi kunde hjälpa Bumerangen och då vi hade möjlighet till det så gjorde vi det gärna. Eftersom många av barnen även är våra hyresgäster, så var det extra kul!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter