Härligt somrig och rolig jubileumsfest på Träslövsvägens trygghetsboende

Hur firar man ett 10-årsjubilerande trygghetsboende på bästa sätt? Med sommarvärme, levande musik från 70-talet, kyckling, rostbiff och skinka, potatissallad, paj, jordgubbar, druvor, melon, kaffe och en jättestor gräddtårta. Vilken härlig sommarfest det blev på Träslövsvägen!

– Vi hade dukat fint med bord och stolar ute på gräset för ett fyrtiotal förväntansfulla 70-plussare som bor här. Vi hade en liten scen där duon Anders & Sylve spelade livemusik. Det blev en jättehärlig jubileumsfest, berättar Liselott Pettersson som är arrangerande värdinna för Varbergs Bostad. Jag tror till och med att det var några som drog ihop en liten efterfest!

När tonerna från covers av Elvis och Sven-Ingvars hade klingat ut, firade Ann-Margret Boij som är 76 år och resten av festgänget vidare.
– Nu fortsätter kalaset hos Ulla som är en riktig festfixare. Här är Berit och Sune, Elsebritt, Inger, Christina och Monica – fick jag med alla nu? Vi har det jättetrevligt här på Träslövsvägen. Alla bryr sig om varandra, man har trevliga grannar i samma ålder som blir till fina vänner om man har tur. Jag trivs jättebra och kommer aldrig att flytta härifrån!

Vad innebär det att bo i ett trygghetsboende hos Varbergs Bostad?
– Det är i stort sett som vilken bostad som helst, men det är bara du som fyllt 70 år som får lov att flytta in. Gemenskapen är det som gör ett trygghetsboende unikt. Vi har aktiviteter flera gånger i veckan tillsammans, vi gör det lite mysigt kring jul och påsk och andra högtider. Jag finns tillgänglig och kan hjälpa till med sådant som hemtjänsten inte gör, men det mesta klarar de här pigga 70-plussarna själva berättar Liselott Pettersson som är trygghetsvärdinna.

Här kan du läsa mer om våra trygghetsboenden.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter