Sommarens unga hjältar på Varbergs Bostad

Knappt har skolan ringt ut för sommaren, förrän arbetet börjar för de ungdomar som sommarjobbar på Varberg Bostad. Den första gruppen ungdomar, tre tjejer och fyra killar, fick börja med en första introduktion där de träffade sina arbetsledare, tog del av en presentation om företaget och provade sina arbetskläder.

- På Varbergs Bostad värnar vi om att introducera unga till arbetslivet och erbjuder en mängd olika arbetsuppgifter inom fastighetsservice. Det kan vara allt från ogräsrensning och renhållning till målning och småreparationer, berättar Clara Olson på HR-avdelningen.

En av årets sommarjobbare är 16-åriga Rayan. Efter introduktionen fick hon en spännande första uppgift; att klippa upp ett hänglås på ett förråd där nyckeln saknades. Hon har även fått plantera buskar, rensa rabatter och snart väntar första soprundan där skräp ska plockas upp.

- Det är ett roligt och varierande jobb och kul när det dyker upp oväntade saker som hänglåset, berättar Rayan. Första dagen var lite nervös, jag kände ingen och hade stora förväntningar. Men vi fick bra information och fick prova arbetskläder, byxor och jackor. Tur att vi får ha shorts nu när det är så varmt, skrattar Rayan.

Under veckan har gruppen lärt känna varandra och blivit goda vänner. De spelar kort på rasterna och ibland får de jobba tillsammans. Rayan tycker att sommarjobbet är kul, men på frågan om hon kan tänka sig att jobba med detta i framtiden har hon andra planer – hon vill bli läkare.

- Detta är ett väldigt bra sommarjobb och skönt att man får vara ute. Nästa vecka ska jag få vara med reparatörerna, det kan faktiskt bli skönt att vara inne lite också nu när det är så varmt, säger Rayan innan hon skyndar vidare till kompisarna och ogräset.

Syftet med Varbergs Bostads sommarjobb är att erbjuda ungdomar i Varbergs kommun en meningsfull sysselsättning, samtidigt som vi – som en del i vårt sociala hållbarhetsarbete – vill förbereda ungdomarna och skapa förutsättningar för deras kommande yrkesval och steget ut i arbetslivet.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter