Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
   

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Varbergs nya entré

Arbetet med att skapa en ny, attraktiv stadsdel på Sörse fortsätter med full kraft. I kommande steg handlar det om att totalt bygga cirka 400 nya lägenheter. Tillsammans med den nuvarande bebyggelsen ska nysatsningen ge både en ny port mot havet och en inbjudande entré till Varberg.

Den första etappen av det mycket omfattande utvecklingsarbetet av Sörse är redan avklarad i och med bygget av - och inflyttningen i – 43 nya lägenheter på området. Samtidigt har det befintliga grönområdet utvecklats så att Varberg fått ett helt nytt grönt stråk.

Etapp två 
Nu är det dags för nästa etapp av ”Gröna Sörse”. Här handlar det enligt ursprungsplanen om att bygga cirka 200 lägenheter på området mellan Sörsedammen, Apelvikshöjd och Söderhöjd. Husen ska vara på fyra till sex våningar och byggas så att de smälter in i den nuvarande bebyggelsen, men samtidigt få en egen karaktär genom att de byggs i varierande höjder och med olika taklutningar. Parkeringsfrågan kommer i huvudsak att lösas genom byggandet av garage under mark.

Detaljplanen för ca 200 nya bostäder utmed Södra vägen har under sommaren vunnit laga kraft. Under hösten har en arkitekttävling för utformning av kvarteret ägt rum och en vinnare har just korats, där det vinnande bidraget har tagits fram av arkitektbyrån Arkkas. 

De 200 lägenheterna kommer att vara fördelade som både ettor, tvåor, treor samt fyror (47-85 kvm). Fastigheterna byggs med passivhusteknik, dvs. en energisnål teknik som ger avsevärda besparingar på miljön. Förväntad byggstart kommer att påbörjas i början av 2017. Bygget kommer att ske i tre etapper som beräknas vara klara efter 5 år.

Under hösten har även den gamla ICA-butiken på Kattegattsvägen rivits. Vår målsättning är att ta fram en ny detaljplan för fler bostäder som ska ersätta den gamla butikslokalen. 

Etapp 3
Etapp tre omfattar 150-200 nya lägenheter på Södra Sörse mot Breared. Här återstår arbetet med en ny detaljplan för området. Ett arbete som kommer att påbörjas under 2016. Något som innebär att en byggstart för den delen ligger ytterligare något år framöver.

Att förnya och förtäta den gröna stadsdelen Sörse är ett viktigt bostadsprojekt för Varberg och ett exempel på en positiv framtidstro, engagemang och ansvar för vår stad. Resultatet blir en ny stadsdel som ytterligare kommer att stärka Varbergs attraktivitet som hemstad.

Start