Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
   

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Tyvärr gick det inte att logga in, vänligen kontrollera att du har angivit rätt användarnamn och lösenord.
Stäng meny

Senaste nytt på Västgötagatan!

På denna sida kommer vi fortlöpande att informera om nyproduktionen på Västgötagatan. Här kommer du att kunna följa hela processen fram till inflyttning via våra lägesrapporter. Och du - glöm inte att du även kan följa bygget via vår live kamera!

20180111
Nu går det att se hur stora husen ska bli eftersom alla bottenplattorna är gjutna. Alla rördragningar är på plats, det är ett ganska avancerat och precist arbete som ska utföras innan plattorna gjuts.

De första väggarna har rests i ett av husen och inom kort gjuts bjälklagen där. (Ett bjälklag är den bärande byggnadsdelen som avgränsar olika våningar i ett hus). Sedan kommer väggar och bjälklag att komma på plats och gjutning kommer att ske under de närmaste sex veckorna.
Du vet väl att du kan följa bygget på webben! Gå in på Vi bygger Nytt/Västgötagatan /Webbkamera. 

20171120
Nu är vi så långt på väg att schaktningsarbetena pågår för fullt och gjutningen av bottenplattan på det första huset beräknas börja under vecka 47. Därefter sker gjutning med någon veckas förskjutning.

Det är lite besvärligt för er som bor i området eftersom det är en inhägnad arbetsplats. På kvällarna däremot ska gång- och cykelbanan genom området vara öppen, det underlättar något för er. Vi hoppas ni respekterar att det är avstängt under dagtid.

Tung trafik kommer att köra på gång- och cykelbanan och vi vill inte att något ska hända.

Mark och grundarbeten pågår hela året. Det är först efter nyår husen ska börja resas.
Det är ett projekt som går snabbt fram. Inflyttningen är ju redan i oktober.

20171023

Nu har vi haft mötet i Folkets hus som du tillsammans med dina grannar var inbjuden till, kanske var du där, kanske inte. Men oavsett får du här en rapport om vad som avhandlades.

Det var vår förvaltningschef Hans-Emil Lundquist, tillsammans med vår projektledare Jan Malmgren och personal från JSB som ska bygga husen som informerade och svarade på frågor.

JSB berättade att de byggt många hus av den här typen och att det alltid är samma underleverantörer de använder sig av. Det känns tryggt tycker vi. Husen blir i två plan med åtta lägenheter på varje. Kulören blir ljus med några gröna partier vid entrén.

Det kommer att ske leveranser med tunga fordon in i området. Vid de tillfällena finns flaggvakter på plats. Vägen in diskuterades och det kom förslag på annan väg in i området från en hyresgäst. Vi ser på det förslaget.

I varje hus ska fyra ettor destineras till ungdomar mellan 18-25 år. Passa på att tipsa vänner och anhöriga om det. Man får inte vara äldre än 25 när man flyttar in, men självklart bo kvar efter 25.

Det ställdes några frågor om hur man kan komma att påverkas när det gäller soprum och tvättstugor. Soprummen kommer också att användas av de nya hyresgästerna, men naturligtvis får vi se över tömningsintervallen. Tvättstugorna ska inte påverkas. Det kommer att ingå tvättmaskin och torktumlare i de nya lägenheterna.

Referensgrupp
I samband med att husen byggs ser vi över lekplatser och utemiljön. Inför det arbetet önskade vi två från var gård som kan vara med och ge input och diskutera. Det var några som anmälde sig. Vi kommer att försöka att rapportera från referensgruppsmötena så även du som inte är med har koll.

Start