Platsgatan 4 - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Platsgatan 4

På kv Platsarna bor man verkligen "mitt i stan". Samtidigt som husen ligger centralt så ligger de skyddade från genomströmmande trafik.
Bostadshusen består av fyra trevåningshus med hiss samt tre radhuslägenheter byggda i 1,5 plan. Detta är bekväma lägenheter med boendeformen kooperativ hyresrättsförening och samtliga hyresgäster är medlemmar i föreningen och har dessutom betalat en upplåtelseinsats. I den här typen av föreningar betalar hyresgästen själv för allt inre underhåll medan vi som hyresvärd svarar för det yttre underhållet.

Att vara ”Platsabo” är nästan som att bo i Varbergs historiebok, alldeles intill Fästningens murar. Här är det en strålande havsutsikt och lukten av det salta västerhavet som får besökaren att ropa. ”Här vill jag bo”!

Kooperativ hyresrätt
En ekonomisk förening bildas som svarar för gemensamma angelägenheter i husen. Föreningen hyr samtliga lägenheter av Varbergs Bostad och hyr i sin tur ut lägenheterna till medlemmarna. Samtliga hyresgäster betalar före inflyttning en upplåtelseinsats i syfte att hålla nere hyresnivån. Denna insats återbetalas med samma belopp i samband med avflyttning eller senast tre månader efter kontraktets upphörande. Återbetalningen garanteras av Varbergs Bostad. Hyresgästen svarar själv för lägenhetsunderhållet. Den egna arbetsinsatsens omfattning bestäms av föreningen; med andra ord av dig och dina grannar.

För att bli hyresgäst krävs medlemskap i den kooperativa hyresrättsföreningen. Medlemsinsatsen är vid nybildande för närvarande 1500 kronor (engångsbelopp). Varbergs Bostad kommer att erbjuda uppsagda lägenheter enligt turordningen i företagets bostadskö.

Kooperativa hyresrättsföreningar omfattas av "lagen om kooperativ hyresrätt" som trädde i kraft den 1 april 2002.

Fakta

Hustyper Flerfamiljhus 
Byggår 2003
Lägenheter 27
Storlekar 3-5 rum och kök
Våningar 3
Uppvärmning Fjärrvärme
Garage och carport Finns
Tvättstuga Egen
Balkong/
Uteplats
Finns
Ingår i grundhyra Värme
Start