Bytestorget - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Bytestorget - alltid öppet!

På Bytestorget kan du som har ett förstahandskontrakt hos Varbergs Bostad annonsera din lägenhet för byte till en annan bostad i 60 dagar. Externa sökande kan inte lägga upp en annons – dock kan externa sökande se samtliga upplagda annonser på Bytestorget och därefter ta kontakt med dig som annonsör. Garage och fordonsplatser med separat avtal ingår inte vid ett byte.

Regler för direktbyte
För att vi ska godkänna ett lägenhetsbyte måste beaktansvärda skäl finnas. Sådana skäl kan vara förändringar som efter avtalets tecknande uppstått i familje-, ekonomi- eller arbetssituation. Godkännande av lägenhetsbyte görs på samma sätt som vid godkännande av ny hyresgäst enligt våra riktlinjer för uthyrning. Du ska även ha betalat hyran i tid de senaste sex månaderna, samt inte ha varit aktuell i något störningsärende.

Hur går man tillväga?
Om båda parterna är överens om att genomföra bytet, fyller ni i vår blankett för direktbyte och skickar in till oss (Adobe Reader 10 krävs) eller mailar till uthyrning@varbergsbostad.se. Det är viktigt att båda parter utförligt beskriver skälen för lägenhetsbyte i ansökan till oss. De angivna skälen ska påvisa det förändrade förhållande som har bidragit till att ett lägenhetsbyte har blivit aktuellt för er. Blanketten ska undertecknas av båda parter och måste vara oss tillhanda minst två (2) månader innan bytet ska ske. 

Observera att du tillsammans med din ansökan måste lämna intyg som styrker skäl till direktbyte.

Om er ansökan blir godkänd av oss kommer vi att meddela beslutet till er efter att lägenheterna har besiktigats. Slutligen kan lägenhetsbytet genomföras. Även om er ansökan inte godkänns kontaktar vi er, antingen via telefon eller mail.

Den som erhåller en lägenhet genom direktbyte övertar den föregående hyresgästens rättigheter och skyldigheter enligt hyreskontraktet. Vid ett direktbyte övertar den nya hyresgästen lägenheten i befintligt skick. Observera att varken garage eller parkeringsplats ingår i ett direktbyte, bytet gäller endast bostaden.

När ett direktbyte är godkänt nollställs din söktid.

Relaterade länkar

Start