Direktlägenheter - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Direktlägenheter

Direktlägenheter är lägenheter som har erbjudits i den ordinarie uthyrningssystemet minst en gång, men som ingen sökande har tackat ja till. Det kan även handla om lägenheter med snabb inflyttning.  

Gör en intresseanmälan
I mån av direktlägenheter publiceras dessa på vår hemsida tisdagar och torsdagar kl. 12.00. Personer som är registrerade som bostadssökande hos oss kan anmäla sitt intresse till lägenheten under 24 timmar, det vill säga fram till kl. 12.00 dagen efter publiceringen. Därefter stänger intresseanmälan och det sker ett slumpmässigt automatiserat urval bland de sökande. Här kan du se om det finns någon ledig direktlägenhet just nu.

För att anmäla intresse till en lägenhet som du är intresserad av behöver du först logga in på ”Mina sidor”. Observera att du kan ha max tre pågående intresseanmälningar registrerade samtidigt.

Erbjudande
Efter att anmälningstiden har gått ut, kommer fem sökande att få ett erbjudande skickat till sig via e-post. Erbjudandet innebär att du har möjlighet att titta på lägenheten. Du har sedan fyra dagar på dig att tacka ja eller nej till lägenheten (observera att sista svarsdatum alltid finns angivet i det erbjudande som du får). Du måste alltid svara på de erbjudanden du får. Detta görs antingen via vår hemsida eller genom att kontakta vår kundtjänst.

Kontraktsskrivning
Om det är fler än en som tackar ja till direktlägenheten, kommer den sökande som är först i det automatiserade urvalet och som har tackat ja att tilldelas lägenheten. Uthyrning sker därefter enligt våra riktlinjer för uthyrning. Den sökande ska även uppfylla våra riktlinjer för uthyrning.

När du har blivit tilldelad en lägenhet nollställs din och din makas/makes eller sambos söktid. Återaktivering av söktiden kommer att ske automatiskt från det datum ditt nya hyresavtal börjar att gälla.

Start