Kooperativ hyresrätt - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Kooperativ hyresrätt

Inom Varbergs Bostads bestånd finns ett antal kooperativa hyresrätter. En kooperativ hyresrätt kan enklast beskrivas som ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och en bostadsrätt.
 
I de kooperativa hyresrätterna är det en ekonomisk förening som hyr samtliga lägenheter av Varbergs Bostad. Föreningen sköter alla gemensamma angelägenheter och hyr i sin tur ut lägenheterna till sina medlemmar. För att bli hyresgäst krävs att du blir medlem i den kooperativa föreningen. 

Som boende i en kooperativ hyresrätt är det du själv som svarar för det inre underhållet medan vi som hyresvärd står för det yttre. Hur stor arbetsinsats det krävs av dig som hyresgäst bestäms av föreningen, med andra ord av dig och dina grannar. 

Alla hyresgäster i en kooperativ hyresrätt betalar en upplåtelseinsats till föreningen. Insatsen skall vara inbetald innan inflyttning och återbetalas med samma belopp om hyresgästen skulle flytta. 

Kooperativa hyresrätter finns på följande adresser:

  • Fästningsgatan 10-12
  • Platsgatan 4
  • Slottsgatan 9
  • Bryggaregatan 6-8

Att söka kooperativ hyresrätt
Förtur till uppsagd kooperativ lägenhet ges till befintliga hyresgäster inom föreningen. Om intresse saknas inom föreningen, presenteras lägenheten på hemsidan. Lägenheten erbjuds därefter enligt turordning i bostadskön.

För att kunna anmäla intresse för en kooperativ hyresrätt, måste du vara registrerad som sökande i vår bostadskö. Anmälan är naturligtvis helt kostnadsfri. Läs mer om hur du registrerar dig i bostadskön och anmäler ditt intresse här

Relaterade sidor

Start