Så här går det till - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Så här går det till

Här på hemsidan kan du snabbt och enkelt söka lägenhet hos oss på Varbergs Bostad. Här finns alla våra lediga lägenheter presenterade och du anmäler själv intresse till de lägenheter som passar dig.

Börja med att göra en kundanmälan
Steg ett är att registrera dig som sökande hos Varbergs Bostad. Detta gör du under fliken ”Kundanmälan”. Anmälan är naturligtvis helt kostnadsfri.

Söktid
Direkt när du registrerat dig som sökande börjar du samla söktid. Det är sedan söktiden som avgör vem som tilldelas en ledig lägenhet. För att se hur lång söktid du har kan du logga in på ”Mina Sidor/Mina profiler/Ködatum”. Den dagen du tilldelas en lägenhet nollställs din söktid. Återaktiveringen i kön kommer att ske automatiskt från det datum ditt nya hyresavtal börjar att gälla. Detta innebär att om du är hyresgäst hos Varbergs Bostad och söker ny lägenhet, kommer din boendetid från senaste giltiga hyresavtal att räknas som din söktid. Såväl ansökan som söktid är personlig och söktid kan inte överlåtas för att söka lägenhet åt vänner eller anhöriga.

När du har blivit tilldelad en lägenhet nollställs din och din makas/makes, sambos eller medsökandes söktid. Återaktivering av söktiden kommer att ske automatiskt från det datum ditt nya hyresavtal börjar att gälla. 

Gör en intresseanmälan
Så snart en lägenhet blir uppsagd presenteras den på vår hemsida. Lägenheten ligger sedan ute för intresseanmälan under åtta dagar. Om du hittar en lägenhet du är intresserad av loggar du in på ”Mina sidor” och anmäler ditt intresse. Observera att du kan ha max tre pågående instresseanmälningar registrerade samtidigt.

"Poäng plats 5"
I samband med att vi publicerar lediga lägenheter på hemsidan, visas en så kallad "Poäng plats 5" under varje lägenhet. Sökande som anmält intresse till just den lägenheten rangordnas utifrån längst till kortast söktid. "Poäng plats 5" anger den söktid som sökande på plats fem har. Detta är endast en ögonblicksbild och ger en indikation på hur lång söktid de sökande till lägenheten har. Söktiden kan ändras under den tid som intresseanmälan är öppen för den specifika lägenheten.

Få tips via e-post
Om du inte själv vill gå in och bevaka lediga lägenheter kan du lägga upp en sökprofil på ”Mina Sidor”. I sökprofilen kan du ange önskemål om område, bostadsyta, månadshyra och liknande. Så snart det dyker upp en ledig lägenhet som matchar din profil kommer du att meddelas via e-post. 

Erbjudande
Efter att anmälningstiden gått ut kommer de fem sökande med längst söktid få ett erbjudande skickat till sig via brev eller e-post. Är du en av de fem erbjuds du att titta på lägenheten. Du har sedan åtta dagar på dig att tacka ja eller nej (antal svarsdagar kan variera - observera att sista svarsdatum alltid finns angivet i det erbjudande som skickas till dig). Du måste alltid svara på de erbjudanden du får. Detta görs antingen via vår hemsida eller genom att kontakta vår kundtjänst. Lägenheten kommer sedan att tilldelas enligt våra riktlinjer för uthyrning.

Du kan endast tacka nej till erbjudna lägenheter tre gånger under en 12-månadersperiod, därefter spärras du som sökande i sex månader. För att återaktivera dig i kön ber vi dig kontakta vårt besökskontor.

Kontraktsskrivning
Om det är fler än en som tackar ja till en ledig lägenhet kommer den med längst söktid att tilldelas lägenheten. Du kan själv gå in och kontrollera hur det går via ”Mina sidor/Ärenden”. Innan kontaktet skrivs görs en kreditkontroll samt kontroll hos arbetsgivare och nuvarande hyresvärd. 

Start