Uppsägning av kontrakt - VarbergBostad
Mejla oss:
info@varbergsbostad.se
Frågor & svar:
Vanliga frågor till Varbergs Bostad »
Skicka brev till oss:
Varbergs Bostad, Box 83
432 22 Varberg

Mina sidor:
Felanmälan »

Besök oss:
Besöksadresser och öppettider »

Ring oss: 0340 - 69 75 00

Facebook:
Varbergs Bostad på facebook » 

Vi vill bli ännu bättre:
Tyck till om Varbergs Bostad »
  Nyhetsbrev:
Prenumerera på nyheter

Sök här:

Logga in

För att göra intresseanmälningar, felanmälan eller komma åt Mina sidor måste du vara inloggad.

Registrera dig
Glömt lösenord

Stäng meny

Uppsägning av kontrakt

När du flyttar från en lägenhet hos Varbergs Bostad har du alltid en uppsägningstid på tre kalendermånader. Uppsägningen räknas från kommande månadsskifte.  Säger du till exempel upp din lägenhet den 19 mars, börjar uppsägningstiden att räknas från och med 1 april och tre månader framåt. Kontraktet upphör alltså att gälla den siste juni. Även när du flyttar du till en annan lägenhet inom Varbergs Bostads bestånd är uppsägningstiden tre kalendermånader. Vid dödsfall är det en kalendermånad som gäller, förutsatt att uppsägningen sker inom en månad från dödsfallet - annars övergår uppsägningstiden till tre månader.

Alla uppsägningar kan göras digitalt med ditt Bank ID eller skriftligen på ditt hyresavtal som lämnas till vårt besökskontor på Håstens Torg 7. Tänk på att du också måste säga upp eventuell fordonsplats.

Besiktning vid avflyttning
När du har sagt upp din lägenhet görs en besiktning av lägenheten för att bedöma dess skick med utgångspunkt från hur det såg ut när du flyttade in. Vid skador eller onormalt högt slitage på lägenheten kan du bli ersättningsskyldig. Väljer du att själv reparera eventuell skada, ska detta ske på ett fackmannamässigt sätt. Du kan även bli ersättningsskyldig om du inte har städat ordentligt vid avflyttningen.

Om din lägenhet har uteplats kommer även den att besiktigas. Då kontrolleras det att gräset är klippt och eventuella rabatter är rensade. 

Visning av lägenhet
När du har sagt upp din lägenhet är du skyldig att visa den för de personer som får erbjudande om att flytta in efter dig. Vanligtvis tar personerna kontakt med dig för att komma överens om en tid för visning som passar er båda. Har du frågor om vad som gäller för en visning är du välkommen att kontakta vårt besökskontor.

Utflyttning
Vid utflyttning ska lägenheten var tömd och städad. Detta gäller även förråd och andra utrymmen du hyr av Varbergs Bostad. Samtliga nycklar måste lämnas tillbaka när du flyttar – även de kopior du eventuellt har gjort samt nycklar till motorvärmare, förråd eller tvättstuga (gäller även tvättbricka). Om inte samtliga nycklar lämnas in blir du debiterad för ett låsbyte. Nycklarna ska lämnas senast klockan 12:00  på avflyttningsdagen till ditt distriktskontor. Om avflyttningsdagen infaller en lördag, söndag eller helgdag  lämnas nycklarna in på närmast följande vardag. Om den nya hyresgästen vill överta nycklarna direkt från dig, får endast EN nyckel lämnas.

Separation
Om du och din partner ska separera och den ena parten säger upp sin del av hyresavtalet till Varbergs Bostad, förfaller hela avtalet. Skulle den andra parten vilja ta över hyreskontraktet på egen hand, kan man ansöka om detta hos Varbergs Bostad. För att få ta över avtalet ska kraven för överlåtelse uppfyllas. 

Start