Kooperativ hyresrätt

Inom vårt bestånd kan vi erbjuda ett antal kooperativa hyresrätter. En kooperativ hyresrätt kan enklast beskrivas som ett mellanting mellan traditionell hyresrätt och en bostadsrätt.

Hyresgästen ansvarar för underhållet

Som boende i en kooperativ hyresrätt är det du som hyresgäst som ansvarar för det inre underhållet, medan vi som hyresvärd står för det yttre. Hur stor arbetsinsats det krävs av dig som hyresgäst, bestäms av föreningen – med andra ord av dig och dina grannar.

Upplåtelseinsats till föreningen

Som hyresgäst i en kooperativ hyresrätt betalar du en upplåtelseinsats till föreningen. Insatsen skall vara inbetald innan inflyttning och återbetalas med samma belopp om du flyttar ut.

Uthyrning av kooperativa hyresrätter

I de kooperativa hyresrätterna är det en ekonomisk förening som hyr samtliga lägenheter av Varbergs Bostad. Föreningen sköter alla gemensamma angelägenheter och hyr i sin tur ut lägenheterna till sina medlemmar. För att bli hyresgäst krävs att du blir medlem i den kooperativa föreningen.

Förtur till ledig kooperativ lägenhet ges till befintliga hyresgäster inom föreningen. Om intresse saknas bland medlemmarna inom föreningen, publiceras den lediga lägenheten på vår hemsida. 'Lägenheten hyrs därefter ut enligt söktid och våra riktinjer för uthyrning.

Här finns kooperativa hyresrätter

Kooperativa hyresrätter finns i centrala Varberg på följande adresser:

  • Fästningsgatan 10-12
  • Platsgatan 4
  • Slottsgatan 9

Alla möjligheter att hitta en hyresrätt

Hos oss har alla samma rättigheter och möjligheter att hitta en bostad. Här kan du läsa mer om våra grundkrav, riktlinjer och möjligheter.

När stadsliv är livet

Ett myller av butiker, caféer, restauranger och nöjesliv utanför dörren - med hav och strand alldeles i närheten. Låter det härligt?