Kvarteret Åkaren

När kvarteret byggdes 1947 var det samhörighet, enkelhet, småskalighet och vänlighet som präglade tillvaron och stilen. När fastigheternas 31 lägenheter totalrenoveras recyclar vi den tanken och låter 50-talet flytta in – igen.

Lägenheterna

Här är det retro och tidstypiskt i minsta detalj, men med modern standard i allt. Lägenheterna som främst består av ett och två rum och kök, samt en trea och en fyra, präglas av inredningsdetaljer med 50-talskaraktär. Det schackrutiga klinkergolvet i hallen, den virrvarrmönstrade bänkskivan i köket, beslagen, strömbrytare och innerdörrarnas handtag får inredningstokiga att jubla.

Läget

Stadskärnan finns precis utanför dörren och strandpromenaden finns ett par steg eller tramptag bort. Kvarteret Åkaren har en alldeles egen cykelverkstad, 101 cykelparkeringar, permobil- och barnvagnsförråd. Men också odlingslotter, växthus och äppelträd för ett härligt hållbart och framtidsorienterat boende mitt i stan.

Kort om Kvarteret Åkaren

Adress: Södra Vallgatan/Östra Vallgatan, Varberg

Antal lägenheter: 31

Storlek: 1-4 rum och kök, 26-92 kvm

Byggstart: hösten 2020

Inflyttning: november 2021

Mer information: www.kvarteretåkaren.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

50-talskvarteret Åkaren med modern touch

Citykvarteret Åkaren byggdes 1947 och nu har de 31 lägenheterna renoverats. Tidstypiskt och retro in i minsta detalj, men med modern standard i allt.

När stadsliv är livet har centrum allt

Butiker, restauranger och nöjesliv, men också brusande hav och strandpromenad. Det har sina fördelar att bo i centrala Varberg.