Bua

Det lilla kustsamhället med småbåtshamnen, fyren, havet och stränderna är en attraktiv bostadsort med framtidspotential. Varbergs Bostad vill utveckla Bua och ge fler människor möjlighet att bo här.

Lägenheterna

Våra bostadshus växte fram på 1970-talet och har en enkel byggnadskonstruktion som passerat sin maximala livslängd. Att förnya ett bostadsområde i grunden och erbjuda våra hyresgäster ett hållbart boende de kommande femtio till hundra åren, kräver ett gediget arbete. Under en längre period och etapp för etapp ersätts befintliga bostadshus med nya fastigheter. Varbergs Bostad erbjuder hyresgäster ett nytt hem i en modern bostad, men vill även skapa boendemöjligheter för kommande generationer.

Läget

Hav, stränder, promenadstråk och unika naturupplevelser. Det lilla pittoreska fiskeläget som ligger två mil norr om Varberg har dessutom butiker, skolor och förskolor, bibliotek, vårdcentral, ett rikt föreningsliv samt bra pendlingsmöjligheter både norrut och söderut.

Kort om Bua

Adress: Violvägen, Alvägen, Syrenvägen, Liljevägen och Rosenvägen

Antal lägenheter: Ej fastställt

Storlek: Ej fastställt

Inflyttning: Ej fastställt

Byggstart: Ej fastställt

Detaljplan: Ansökan om planbesked för ändrad detaljplan för området runt Alvägen lämnades in i början av 2018. Förslaget innehåller flerfamiljshus i två till fem våningar samt ett antal enfamiljshus. Byggnadsnämnden gav ett positivt beslut för vidare arbete med detaljplanen.

En ansökan om planbesked för 180 nya lägenheter i tvåplanshus på Violvägen inlämnades i början av 2021. Just nu pågår arbetet med att ta fram en detaljplan.

Mer information: www.utvecklingbua.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi ser ett nytt Bua växa fram i horisonten

Det pittoreska kustsamhället Bua med havet, stränder, bra infrastruktur och pendlingsmöjligheter. Varbergs Bostad ser potential till utveckling av nya bostäder.

Bo i kustpärlan Bua

Vardagslivet vid havet med den lilla hamnen där måsarna seglar i vinden. Här trivs pensionärer och nybildade barnfamiljer precis lika bra. Vill du också bo i Bua?