Apelvikshöjd

Högst uppe på Apelvikshöjd finns Varbergs Bostads 430 lägenheter som byggdes under 1980- och 1990-talet. Många av de attraktiva hyresrätterna har en magnifik utsikt över havet. Här planerar vi för boende till fler.

Lägenheterna

Varbergs Bostad har tagit fram ett förslag som innebär cirka 200 nya lägenheter samt parkeringshus och parkeringsplatser ovan mark.

Läget

Perfekt läge för ett aktivt liv. Naturen finns nära och friluftslivet väntar med promenadstråk och motionsspår vid Påskberget. Bad- och surfparadiset Apelviken ligger alldeles i närheten. Här finns även all närservice som hyresgäster kan behöva precis utanför dörren. Exempelvis skolor, sjukhus, livsmedelsbutiker, samt bra kommunikationer för den som pendlar.

Projektets status

Som ett första steg i planprocessen ansökte vi om planbesked för ändrad detaljplan för området Apelvikshöjd under 2017. Byggnadsnämnden lämnade ett positivt beslut för vidare arbete med detaljplanen. Arbetet med detaljplanen pågår.

Kort om Apelvikshöjd

Adress: Rödaledstigen/Södra vägen, Apelvikshöjd

Antal lägenheter: Ej fastställt

Storlek: Ej fastställt

Inflyttning: Ej fastställt

Byggstart: Ej fastställt

Mer information: Kontakta Varbergs Bostad

Toppenläget på Apelvikshöjd

Bostadsområdet är attraktivt och många av de 430 lägenheterna har en magnifik utsikt över havet och surf- och badparadiset Apelviken. Vill du se mer?

Varbergs Bostad bygger rekordmånga nya hem

Allt fler vill bo i Varberg och framtidstron är stor. Som varbergsbornas eget bostadsbolag utvecklar vi stadsdelar, planerar och bygger tusentals nya lägenheter.