Gör om hemma

En bra sak med att vara hyresgäst hos oss är att du har möjlighet att bestämma själv hur ditt hem ska se ut och vilken standard du vill ha. Många upprustningar ingår i ett periodiskt underhåll av din lägenhet, men mot ett hyrestillägg kan du uppdatera din bostad ytterligare.

Underhåll ingår i hyran

En del av din månadshyra avsätts för framtida underhåll och uppdateringar. Underhållssystemet kallas för HLU, hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det innebär att varje lägenhet har en specifik underhållsplan så att en bra standard kan garanteras. Intervallet för underhåll varierar beroende på vilken typ av uppdatering som ska göras. För målning av tack och väggar gäller 13 år, för byte av golvmatta är intervallet 15 år och för slipning av parkett är det 17 år.

Du kan välja att få arbetet utfört i förtid mot en tidigareläggningskostnad, exempelvis om du vill tapetsera om.

Renovera med hyrestillägg

Som hyresgäst hos oss har du stort utrymme att själv bestämma hur ditt hem ska se ut eller vilken standard du vill ha. I vårt kundcentra finns ett sortiment av tapeter, golv, köksluckor, handtag, bänkskivor och vitvaror som finns som tillval mot ett hyrestillägg.

Välj bland följande tillval i din lägenhet:

Tillval

Månadskostnad

Diskmaskin (endast Söderhöjd)

125 kronor

Fast duschvägg

40 kronor

Jordfelsbrytare för hela lägenheten

35 kronor

Kakel ovanför diskbänk (där det saknas kakel idag)

30 kronor

Kyl/Frys > 200 liter

120 kronor

Köksförnyelse

210 kronor

Parkett i sovrum, vardagsrum, hall

45 kronor/kvm/år

Spis med induktionshäll och varmluftsugn

80 kronor

Spis med varmluftsugn

60 kronor

Säkerhetsdörr

100 kronor

Tvättpelare utan förberedelse

180 kronor

Tvättpelare med förberedelse

210 kronor

Putsa, rensa, byta och fixa själv?

Behöver du göra rent spisfläkten, fixa stopp i handfatet eller byta en propp? Här hittar du reparatörernas bästa tips, mirakelmedel och steg för steg-guider.

Så minskar du energiförbrukningen hemma

Vill du också stoppa energitjuvar och sänka elräkningen? Här har vi samlat enkla och effektiva energispartips i hemmets alla rum för dig som bor i lägenhet.