Sörseäng

43 nya lägenheter på Sörseäng var första steget i utvecklingen av den populära stadsdelen Sörse. Under 2013 flyttade de första hyresgästerna in i de moderna punkthusen med utsikt över Apelviken, fästningen och centrala Varberg.

Lägenheterna

Här bor man i ettor, tvåor och treor i varierande storlekar fördelade på två punkthus om sex våningar. Bostadshusen är så kallade lågenergihus som ska göra minimalt avtryck på miljön. Lägenheterna har en genomtänkt planlösning och hög inredningsstandard. Alla lägenheter har ljusa färger och ljusa trägolv, tvättmaskin och torktumlare samt en inglasad balkong eller uteplats.

Läget

Man brukar kalla området för Gröna Sörse och det är en bra beskrivning. Här finns Påskbergsskogen med sitt lugn och naturupplevelser alldeles i närheten. Sörseäng har dessutom fått välplanerade utemiljöer med planteringar, sittbänkar och grillplatser. I närheten finns salta bad i Apelviken, men också centrala Varberg. Samt skolor, förskolor och all närservice du som hyresgäst kan behöva.

Kort om Sörseäng

Adress: Mentorsvägen, Varberg

Antal lägenheter: 43

Storlek: 1-3 rum och kök, 40-81 kvm

Byggstart: våren 2012

Inflyttning: vintern 2013

Mer information: Kontakta Varbergs Bostad

Varbergs Bostad bygger rekordmånga nya hem

Allt fler vill bo i Varberg och framtidstron är stor. Som varbergsbornas eget bostadsbolag utvecklar vi stadsdelar, planerar och bygger tusentals nya lägenheter.

Sveriges bästa nyproduktion 2020

Befintlig bebyggelse blandas med prisvinnande nyproducerade lägenheter av hållbar och hög kvalitet. Västra Sörse har ett av Varbergs bästa lägen.