Besöksrekord på Seniormässan

Strax över 3 000 personer passerade entrédörrarna in till Seniormässan. Det är nytt rekord, enligt Arena Varberg som arrangerar mässan. Modevisningar, musikunderhållning, inspiration och information från företag i alla möjliga branscher lockade, men också att prata trygghetsboenden i Varbergs Bostads monter.

– Intresset för trygghetsbostäder var stort på Seniormässan, precis som i samhället i övrigt. För tio år sedan var bostadsformen nästan okänd i Sverige och fortfarande finns det föreställningar om att det här är något för gamla eller sjuka människor. Det stämmer inte alls! En trygghetsbostad är för 70-plussare som vill rå om sig själva, men få ett mer socialt liv i ett hus med pigga jämnåriga. Jag är själv trygghetsvärdinna och jobbar med allt från att genomföra utflykter och gympa till att duka fram gemensam fika som idag, säger Liselott på Varbergs Bostad.

Sökte trygghetsbostad

Flera av besökarna passade också på att registrera sig som sökande till en trygghetsbostad hos Varbergs Bostad direkt i montern på Seniormässan, berättar Liselott.
– Ja, och flera tog med sig en broschyr hem och ville fundera för framtiden. Jag vet hur mycket ett rikt socialt liv betyder för oss alla. Gemenskap betyder nästan lika mycket som fysisk träning för hälsan.

Besöksrekord

Seniormässan blev ett stort glatt mingel med rekordmånga besökare. Här fanns mat- och dryckesinspiration, musikalisk ABBA-hyllning av A-Queens på scen, hemmagympa med tv-profilen Sofia Åhman, intressant föreläsning från Polisen, allt under ledning av lokalhistorikern Peter Börjesson som var konferencier. Samt långa banor av montrar med mässerbjudanden och gratis choklad.

Succé, summerar mässbesökaren Kent Bladh som är 78 år:
– Jag har ju några små särintressen, så det fanns saker att titta på. Jag använder hörapparat och försökte fjäska in mig hos en audionom som ställde ut, för att få lite hjälp. Men det jag sätter störst värde på är att träffa folk och växla några ord. Jag känner ganska många varbergsbor och hade en jättetrevlig dag.

Och så hälsade du på oss i vår monter?
– Ja! Det var ju spännande, eftersom jag bor hos er. Jag är tacksam för min lägenhet på Platsarna. Som gammal varbergsbo kan man över huvud taget inte bo bättre. Två kvarter till torget och genom gården så är man snart nere vid havet. Lägenheten är på hundra kvadratmeter, vi har elva barnbarn så det behövs. När alla barn och deras respektive och barn hälsar på, så är vi nitton personer. Det är lite trångt, men det går!

Vad är det bästa med att vara senior?
– Friheten! Man behöver inte be någon om lov, när man vill göra någonting. Jag gör vad jag vill.

Som att resa till Tanzania exempelvis? Jag hörde om någon tröja som fick följa med till Afrika. Berätta!
– Jag och min fru har nog varit i Tanzania tjugo gånger. Det är många som skänker saker, som vi sedan tar med ner. Fotbollströjor, bland annat, som barnen tycker om att få. Och det har vi fått från olika föreningar, bland annat från WIC. När föreningen får nya sponsorer, även om det bara är en enda som byts ut, så måste de ju trycka upp nya tröjor. Då har vi fått de som inte används. Och det var så det gick till när barnen i Afrika spelade med Varbergs Bostad på bröstet!

Tack Kent och alla ni andra som hälsade på oss i Varbergs Bostads monter på Seniormässan!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter