Äntligen sommarjobbsaudition!

Minst sjuttio ungdomar var taggade på ett kul jobb som är lika omväxlande som sommarvädret i Varberg. Under fyra sommarveckor ska rabatter och planteringar rensas och bli fina, kanske blir det målning, snickeri eller annat underhållsarbete utomhus? Vilmer Mickelsten som snart är sexton år var en av alla som tog en nummerlapp, gjorde sig redo och väntade på sin tur att presentera sig.

Hur kändes det? Var du nervös?
– Ja, jag var ju nervös innan och det var verkligen en lättnad när jag var klar. Men det var inte så farligt faktiskt, utan rätt så avslappnat. Jag hade förberett mig, funderat på vilken typ av frågor som kunde komma och hur jag skulle svara, säger Vilmer.

Mer lättsamt än en intervju

En sommarjobbsaudition är som ett kul mingel med speed-dating. Anders Larsson, som är arbetsledare och snickare på Varbergs Bostad, berättar:

– Det är mer lättsamt än en vanlig intervju. Du får chansen att berätta om dig själv och svara på några korta frågor. Varför vill du jobba hos oss? Vilka förväntningar har du på jobbet? Favoritämne i skolan? Det viktigaste för oss är att få en känsla för personen och hans eller hennes engagemang. Hur känner de inför ett praktiskt jobb med allt från att måla staket till trädgårdsskötsel utomhus? Även när det regnar? Att få träffa alla dessa positiva ungdomar var jättekul, säger Anders.

De blir våra sommarhjältar

Sexton sommarjobbare blir våra sommarhjältar som backar upp och hjälper vår egen personal under sommaren, berättar Anders:

– De gör en viktig insats! Syftet med sommarjobben är att erbjuda ungdomar i Varbergs kommun en meningsfull sysselsättning under sommaren. I ett lite längre perspektiv är det bra att de får lära känna oss, se vår verksamhet och vad vi gör. Förhoppningsvis får de en härlig sommar hos oss och kanske söker sig tillbaka till Varbergs Bostad när de tar steget ut i arbetslivet i framtiden.

Vad är nästa steg i rekryteringen?
– Nu kommer vi att sätta oss och gå igenom allt – vi har ju fått in skriftliga ansökningar också. Sedan kommer vi att höra av oss till alla med ett besked i slutet av mars. Det blir svårt att välja, för alla var jättebra!

Om du får jobbet Vilmer, vad ska du göra med sommarjobbslönen?
– Hmmm, det blir nog lite mat på restaurang och nya kläder – men jag ska också investera lite av pengarna i fonder och aktier. Hoppas att jag får jobbet!

Tack till alla som kom på vår sommarjobbsaudition.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter