Skön söndag med brunch på Träslövsvägens trygghetsboende

Finns det något mysigare än en mumsig brunch en söndag förmiddag? Monica Karlsson är en pigg 75-åring som njöt av helgens matupplevelse på Träslövsvägen tillsammans med sina grannar.

– Det bästa med brunch är att man kan sitta länge och småprata med varandra, småplocka och ta lite mer. Allt var jättegott – sill, ägg, bacon, köttbullar, prinskorv, äggröra, Janssons med kallrökt lax, kaka och kaffe, juice och så chiapudding med jordgubbar till efterrätt. Vi hade det härligt tillsammans!

Trygghetsvärdinnan Liselott Pettersson tände ljus och dukade upp brunch till 22 personer. Vad är en brunch egentligen?
– Brunch är ett mellanting av frukost och lunch med lite matigare smårätter med en lyxig hotellkänsla. Och visst är det lite jobb med att få till en brunch, men det är det värt. Själva poängen med att bo på ett trygghetsboende är det sociala livet och att kunna umgås med sina grannar. Det verkar som om alla var nöjda med brunchen. Kul att det var uppskattat, säger Liselott.

Våra trygghetsboenden

Våra trygghetsboenden är till för dig som fyllt 70 år och som egentligen klarar dig alldeles utmärkt själv, men önskar leva ett aktivt och socialt liv i ett hus tillsammans med jämngamla. Här bor du i en egen lägenhet, på dina egna villkor.

På flera av våra trygghetsboenden finns även en trygghetsvärdinna på plats för att stötta och samordna olika aktiviteter som du som hyresgäst har möjlighet att påverka och initiera. Brunchen är en av dessa aktiviteter. Läs mer om våra trygghetsboenden här.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter