Flyttar flyttlådor

Håstensgårdens förskola är färdigbyggd

Byggarbetena på Håstengårdens förskola är avslutade. Nu återstår att få inredningen på plats tills alla barnen ska flytta in.

Lastbilar med stolar och bord töms på sitt innehåll. Rektor Anna Lena Åkerström till höger på bilden och Varbergs Bostads fastighetsingenjör Lina Hjalmarsson till vänster på bilden som hjälpte till att bära flyttlådor häromdagen:

- Jätteroligt med nya förskolan. Alla är så sugna på att få börja arbeta igen, sade en glad rektor.

Efter slutbesiktning nyligen kunde byggföretaget NCC lämna över nybygget till beställaren Varbergs Bostad:

- Arbetet har gått mycket bra. Vi är verkligen nöjda med den nya förskolan och samarbetet med NCC, sade Lina Hjalmarsson.

Och rektor Anna Lena Åkerström ser stora möjligheter:

- Den gamla byggnaden hade gjort sitt. Det vi ser i dag är sannerligen jättefint. Här finns en fantastisk gård som är utformad för att möjliggöra massor av aktiviteter och grupplekar. T o m en teaterscen. Och inomhus är det stora, ljusa ytor, väldigt inbjudande och trevligt och fina förutsättningar för pedagogiken. Här kommer barnen att trivas och alla pedagoger är så sugna på att få börja arbeta.

Håstensgårdens förskola har sju avdelningar på en yta av cirka 1600 kvadratmeter och med plats för 140 barn. Den 9 mars kommer de första barnen till nya skolan och den 24 mars ska alla barnen få ta skolan i besittning.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter