Trevlig temakväll om bina – med bipyssel och mingel

Glögg, föredrag, mingel och bipyssel. I växthuset på Västra Sörse samlades ett antal hyresgäster nyligen för en intressant temakväll med våra bin i fokus.

- Mycket intressant och jättetrevligt, sa Ulf Hellkvist som var på plats med sin fru Inger.

Kungskupans Anna och Roger Olsson sköter åtta av Varbergs Bostads bikupor. Medan bina nu sover gott under vintern, passade Varbergs Bostad på att bjuda in hyresgästerna till en rolig och intressant kväll med föredrag om bina och deras viktiga roll i naturen som Anna och Roger höll i. Och under en pysselstund fick hyresgästerna lära sig hur man tillverkar cerat och bivaxljus.

Team Varbergs Bostad fyllde på med värmande glögg och knapriga pepparkakor under föredraget och minglet grannar emellan.
- Det blev lite svalt i växthuset, men glöggen värmde och att få veta så mycket om bina och deras roll för den viktiga biologiska mångfalden tror jag alla uppskattade. Och att dessutom få en burk honung, sa Ulf Hellkvist.

- Att kunna samlas så här i växthuset är mycket trevligt. Min fru Inger och jag har haft stor glädje av att odla i ett utav växthusen. Vi har fått tomater och massor av gurka och nu har vi vitlök på gång, lagom till nästa sommar. Det är väldigt positivt med växthusen här, tycker vi.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter