Succé på teatern när Varbergs Bostad bjöd på en stadsvandring i bilder!

Ja, känslan var i alla fall högform, när Peter Börjesson gjorde succé inför Varbergs Bostads hyresgäster i fullsatta Varbergs teater.

- Jättetrevligt! Börjesson är suverän, sa entusiastiska Eric Andersson och sambon Birgit efteråt.Vad passar bättre än att, som en sista, större aktivitet i Varbergs Bostads 75-årsfirande och hyllning till vårt Varberg, bjuda hyresgästerna på en stadsvandring i bilder med populäre lokalhistorikern Peter Börjesson? Det visade sig vara mycket uppskattat!

I en nästan fullsatt salong var stämningen glad och förväntansfull när Varbergs Bostads Beatrice Gunnarsson hälsade alla välkomna. Sen blev det stor show med en Peter Börjesson som visade bilder och berättade om Varberg på sitt alldeles unika sätt, medan publiken levde med, skrattade hjärtligt och klappade händerna. Precis som Eric Andersson och hans familj:

- Vi har hört honom under några stadsvandringar och tycker att han är helt fantastisk. Min son Tommy hade fått reda på den här förställningen och lockade med mig och Birgit. Att få se dessa gamla bilder med människor, som Peter vet namnen på och kan berätta historier om, är ju bara helt underbart, sa Eric Andersson. Det var intressant att höra om den hemska eldsvådan på Torggatan på 1800-talet.

Hemskheter, kuriosa, viktiga datum och intressanta människor. Peter Börjesson behärskar det hela och förmedlar bilden, av det Varberg som var, med elegans och humor i skön blandning. En och annan i publiken suckade efteråt:
- Tänk om man haft en sådan historielärare!

Och alla höll säkert med Erik Andersson som konstaterade:
- Peter Börjesson bli bara bättre och bättre!

FAVORIT I REPRIS
Tidigare i år bjöd Varbergs Bostad ett 50-tal hyresgäster på en spektakulär stadsvandring i sensommarvärmen tillsammans med Peter Börjesson. Intresset var stort och en favorit i repris var given – på ett lite annorlunda vis i dessa kyliga dagar.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter