Direkt från Kanarieöarna till Varbergs Bostads gåinnebandy

Mitt i natten kom Inga-Lill Larsson och Lars-Olof Johansson hem från Kanarieöarna. Några timmar senare spelade de gåinnebandy under Varbergs Bostads prova-på-pass med ett gäng andra 60-plussare:

- Nej, det ville vi inte missa, fast lite trött var jag, sa Inga-Lill efteråt.

Det var skratt och glada tillrop under det timslånga passet i Sparbanken Wictory Center. Bland deltagarna fanns flera som redan testat gåinnebandy, det vill säga att spela innebandy utan att springa, men för Inga-Lill och Lars-Olof var det premiär:

- När vi var yngre höll vi på med lite badminton och fotboll, men gåinnebandy är helt nytt för oss. Det lät kul, så vi anmälde oss genast, berättar Inga-Lill.

- Och vi hade jätteroligt tillsammans med ett gäng nya bekantskaper. Vi flyttade från Skene för några månader sedan så vi är nya i stan. Därför kändes detta som en bra idé om man vill skaffa sig vänner och bekanta.

Prova-på-passet höll på någon timma under ledning av Warberg IC:s tränare för WIC:s damlag, Andreas Burman. Därefter var det fika och trevlig pratstund.

Och hur gick det med spelet då, för hemvändarna från Kanarieöarna?

- Ja, jag själv sprang nog inte så mycket. Jag stod mest vid motståndarmålet och väntade på att få passningar så jag kunde göra mål. Det blev väl en två, tre stycken, konstaterade en nöjd Inga-Lill, som var helt överens med Lars-Olof att gåinnebandy ska de fortsätta med när passen startar igen i WIC:s regi på det nya året.

Gåinnebandyn var den sista av 75 aktiviteter i Varbergs Bostads jubileumsfirande under året.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter