Hållbart framtidsboende tar form på Kattegattsvägen

Varbergs Bostads bygge av 80 nya hem på Sörse tar form allt mer. Lägenheterna på Kattegattsvägen blir inflyttningsklara om drygt ett år, men redan i juli 2023 är det dags att lämna in intresseanmälningar.

Taket på huskroppen ut mot Mentorsvägen är täckt med grå plåt, fönstren är installerade och nu börjar murningen av fasaden. Invändigt målas väggar och tak, parkett läggs och badrummen kaklas.

SLUTFASEN
Byggnaden utmed Kattegattsvägen är inne i slutfasen av arbetet med att montera husets stomme. Samtidigt monteras glaspartierna in på bottenvåningen där Varbergs Bostad ska ha sina nya lokaler:

- Att nyproduktionen ska vara både hållbar och miljövänlig går som en grön tråd genom hela projektet. Hållbara byggmaterial och klimatsmart byggteknik står i centrum för alla våra nybyggen. Och på Kattegattsvägen märks miljötänket även på själva byggarbetsplatsen. Den är nämligen klassad efter ett poängsystem för hållbarhet som gett bästa betyg, nämligen ”Arbetsplats Guld”, säger projektledaren Riad Dizdar.

”GRÖN VECKA”
Bland annat har en så kallad ”Grön vecka” genomförts med syfte att inspirera och öka kunskapen inom miljöfrågor och hållbarhet. Riad ger några exempel på sådana aktiviteter på arbetsplatsen:

  • Miljömärkt el används och energianvändningen följs upp och dokumenteras.
  • Arbetsplatsen producerar egen förnyelsebar energi.
  • Arbetsfordon drivs med förnyelsebara bränslen.
  • Fjärrvärme används som uppvärmningskälla för byggarbetsplatsen.
  • Vi arbetar systematiskt med avfallshanteringen, samt för cirkulära materialflöden och minskat avfall.
  • Vi jobbar även förebyggande för att undvika att vatten förorenas.

MER INFORMATION
Du som är intresserad av att veta mer om de nya lägenheterna kommer att kunna läsa mer om bygget och intresseanmälan på WWW.KATTEGATTSVÄGEN.SE Länk till annan webbplats. inom kort.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter