Audition lockade många unga som vill sommarjobba

I helgen bjöd Varbergs Bostad in till en sommarjobbsaudition som lockade många intresserade ungdomar.

Möjligheten att jobba utomhus och bidra till att forma en trivsam utemiljö för våra hyresgäster – samtidigt som man tjänar pengar var en perfekt kombination för bland annat snart 18-årige Carl Martinsson:

- Jag ska köpa bil, så jag hoppas på jobb!

Ungdomarna i åldern 16–19 år, som dök upp på sommarjobbsaudition, togs emot av anställda från företagets olika avdelningar och yrkeskategorier. Förutom en kortare intervju och information om Varbergs Bostad, kunde de som ville även skicka in sin ansökan direkt på plats. Hittills har redan 150 ansökningar inkommit.

- Min far har faktiskt jobbat på Varbergs Bostad och både från honom och från annat håll, har jag rekommenderats att söka sommarjobb här, sa en entusiastisk Carl Martinsson. Det skulle vara toppen att få vara ute i solen och jobba. Jag är praktiskt lagd, så själva arbetet klarar jag säkert. Jag tar studenten nästa år och drömmen sedan jag var riktigt liten, är att jobba som grävmaskinist. Det här skulle vara en bra erfarenhet som jag har nytta av i framtiden.

Carl och de andra ungdomarna på årets audition, får inom kort besked om vilka 24 som under fyra veckor i sommar, kommer att få arbeta hos Varbergs Bostad.

Syftet med sommarjobben är att erbjuda ungdomar i Varbergs kommun en meningsfull sysselsättning, samtidigt som vi – som en del i vårt sociala hållbarhetsarbete – vill förbereda ungdomarna och skapa förutsättningar för deras kommande yrkesval och steget ut i arbetslivet.

Läs mer om sommarjobben och skicka din ansökan senast den 3 februari. Länk till annan webbplats.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter