Grundlig praktik hos Varbergs Bostad!

Två elever från Bosgårdsskolan och två från Håstensskolan praktiserade hos Varbergs Bostad under veckorna 5 och 6. Eleverna som går i 8:e klass fick en grundlig inblick i företagets olika verksamheter.

- Det var väldigt bra och att få följa snickarna var kul, tyckte Filip Ljungberg, när han avslutade sin praktikvecka.

Varbergs Bostad välkomnar och handleder praktikanter som ett led i den obligatoriska PRAO i svensk grundskola. Målet är att praktiktiden ska bli så meningsfull som möjligt.

- Vi bidrar gärna till att skapa förutsättningar för ungdomarnas framtida yrkesval och det steg de ska ta ut i yrkeslivet. Därför vill vi under de här praktikdagarna berätta om alla de olika yrkesroller som vi har inom bolaget. Och det är alltid roligt och stimulerande att ha dessa trevliga och intresserade elever hos oss några dagar, säger HR-strateg Clara Olson.

OMVÄXLANDE PROGRAM
Filip Ljungberg, som gjorde sin praktik under vecka 5 tillsammans med Matilda Skärbäck, var glatt positiv till det omväxlande programmet med besök hos bland annat reparatörer, kundtjänst, snickare och uthyrningen.

- Jag trodde först att vi bara skulle praktisera på något kontor, men vi har varit på en massa olika ställen. Vi bytte till exempel dörrar tillsammans med snickarna. Vi fick vara med om mycket och nu ska vi göra ett skolarbete och berätta vad vi lärt oss.

KUL OCH INTRESSANT
Också Alvina Båth, som hade sällskap av skolkompisen Rayan Hasso, från Håstensskolan var nöjd med sin praktikvecka:

- Det var kul och intressant att få känna på arbetslivet och speciellt att komma hit till Varbergs Bostad, eftersom jag funderat på att utbilda mig till arkitekt så småningom. Och det passade ju bra att vi fick kolla på lite ritningar en dag och fick veta lite om hur man ritar hus. I nian ska vi också praktisera och då kanske jag ska försöka komma till ett arkitektkontor.

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter