Bästa grannen 2024: Christoffer Berntsson i Bua

En genomsnäll och osjälvisk man med civilkurage och stort hjärta som hjälper sina grannar med allt från barnpassning och gräsklippning till att lyfta tunga saker eller att bära hem matkassarna. Idag på självaste alla hjärtans dag hyllar Varbergs Bostad – traditionsenligt – hyresgästen Christoffer i Bua som utsetts till årets bästa granne.

Grattis! Hur känns det att få höra så fina ord från grannarna?
– Haha, jag blev paff! Det var ingenting som jag hade förväntat mig. Det är fina ord och en fin känsla, jag blir alldeles varm inombords.

Du är 36 år, jobbar heltid och hjälper alltid den som behöver. Hur viktigt är snällhet för dig?
– Om du är snäll och ger av dig själv till andra, så får du bra saker tillbaka. Det tror jag stenhårt på. Och om jag själv skulle få problem någon gång, om bilen inte skulle starta exempelvis, så skulle jag bli jätteglad om någon kom med startkablar. Om vi hjälper varandra så är allt så mycket lättare, så enkelt är det.

Dina tre bästa grannen-tips?
1. Ett leende och ett hej räcker långt.
2. Stanna till och prata en stund.
3. Hjälp den som behöver hjälp.

Det sägs att du är bra på att laga mat också! Vad brukar du bjuda grannarna på?
– Gärna fisk! Jag håller på med sportfiske rätt så mycket.

Brukar du dra upp en fisk då och då i vattnen utanför Bua?
– Jajamän!

Du har bott nästan 15 år i din lägenhet i Bua och verkar trivas som fisken även där?
– Jag trivs bra och alla grannar är jättetrevliga. Man stannar upp och tar sig tid att prata en stund om vädret eller vad som helst, när man ser någon. Och det spelar ingen roll om det är en tonåring eller en pensionär som du träffar, faktiskt. Det är jättefin stämning här i Bua.

Världen behöver fler som Christoffer, säger Sara Valldarest som skickat in nomineringen:
– Han är en genomsnäll och omtänksam person som, trots att han jobbar heltid, alltid har tid och lust att hjälpa oss grannar och även personer som han nästan inte känner. Christoffer är verkligen värd titeln, säger Sara.

Vi på Varbergs Bostad säger stolt tack och grattis till Christoffer och alla ni andra femtio fantastiska hyresgäster som nominerats till Bästa grannen 2024. Heja grannsämjan!

Vinnarmotiveringen:

”Christoffer eller ”Berra” som han också kallas i Bua har ett öppet och inbjudande hem för mysig gemenskap där alla känner sig välkomna, såväl gamla vänner som nya bekantskaper. Han är dessutom generös med stöd och ger goda råd till den som behöver. ”Stora vänliga jätten” som han också kallas är en osjälvisk man med civilkurage och ett stort hjärta som hjälper sina grannar med allt från barnpassning och gräsklippning till att lyfta tunga saker eller att bära hem matkassarna. Christoffer är helt enkelt Årets Bästa Granne!”

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter