Jobb och framtidsdrömmar på studentmässa i Halmstad

Arbetsmarknadsmässan är Högskolan i Halmstads största karriärevent och en av Sveriges största företagsmässor som anordnas av studenter för studenter. Varbergs Bostad var en av utställarna och fick träffa en ung, nyfiken och positiv generation som snart är redo för arbetslivet.

Det var full fart, skön energi och en ström av studenter från hela Sydsverige i vår monter under dagen. Vi pratade praktikplatser, idéer till projekt- och examensarbeten, drömjobb och framtidsvisioner.

Högskolestudenterna Smilla, Lina och Julia drömmer om jobb inom fastighetsförvaltning med karriärer som exempelvis projektledare, skadereglerare eller inom ekonomi. Vi var nyfikna på fem viktiga saker som en bra och attraktiv arbetsgivare erbjuder.
– Okej, det var lite svårt! Men utan inbördes ordning skulle vi nog säga trygghet och anställningstrygghet, inkludering och gemenskap, att känna sig behövd på arbetsplatsen och att ha kul tillsammans, karriär- och utvecklingsmöjligheter på företaget. Och en bra lön, såklart!

Vi träffade även Johannes och Isak som läser idrottspsykologi och pratade om värderingar. Hur viktig är företagskulturen?
– Väldigt viktig, skulle jag säga. Jag vill kunna relatera till företaget och deras värderingar och kultur. Jag vill kunna dela företagets åsikt och känna mig värdefull som medarbetare.

Arbetsmarknadsmässan är ett roligt och socialt sätt att träffa en framtida arbetsgivare eller att hitta en praktikplats. Varbergs Bostad matchade med flera studenter och har redan fått in många spontanansökningar, berättar Carin Ottosson som är förvaltningschef.
– Mässan är en bra chans att knyta kontakter, berätta om oss själva och bredden på yrkesroller som finns hos oss som Varbergs största hyresvärd. Men det är minst lika viktigt att lyssna på vad de här unga talangerna drömmer om och förväntar sig av oss som arbetsgivare. Det har varit många spännande samtal i vår monter!

Publicerad: | Senast ändrad:

Fler nyheter